AUDIO PILOTS IS IN YOUR FACE!


In hun muziek combineert AUDIO PILOTS op geraffineerde wijze donkere en warme powerrock met telkens een ijzersterke melodielijn die je niet meer loslaat. De band klinkt vaak net zo inventief en ingetogen als explosief en uitbundig; en dat geeft ze een eigenzinnige sound. Een sound die in 2015 resulteerde in de debuut CD “Breaking The Silence”.

De drukbezochte CD presentatie was net zo eigenzinnig als de sound zelf. In poppodium Grenswerk werd “Breaking the Silence” overtuigend gepresenteerd middels een unieke silent gig; een knallend live optreden dat enkel via de aanwezige koptelefoons te volgen was. Ook AUDIO PILOTS' eerste videoclip werd op spectaculaire wijze gepresenteerd. In een grote bioscoopzaal, stijf uitverkocht, was de videoclip van het nummer “What If…” op groot scherm te zien én in surround sound te horen. Aansluitend heeft de band ook een intieme akoestische set van hun repertoire gespeeld. In eerste instantie een eenmalige performance om de presentatie extra luister bij te zetten. Maar door de uitsluitend enthousiaste reacties vanuit het publiek, zal de band ook vaker akoestisch van zich laten horen.

Voor het debuut album werden 8 nummers geselecteerd welke samen een goed beeld geven van het huidige geluid; strak, stevig en toch toegankelijk. Het overbrengen van intense emoties loopt als een rode draad door de muziek van deze ervaren muzikanten. Live is deze band dan ook niet te stoppen. Met andere woorden; AUDIO PILOTS is in your face!


Enkele quotes uit recensies;

“...een rockband uit het boekje!”
“Leadzanger Harold van Gestel, (...) doet je denken aan Foo Fighters frontman Dave Grohl!”
“...toegankelijke rock die radioproof genoemd kan worden.”
“Lekker in het gehoor liggende, onvervalste rock...”Harold van Gestel - Lead zang & gitaar
Will van der Linden - Lead gitaar & zang
Ron Timmerman - Basgitaar
Haico Brummans - Drums